Revolution og Bajer

Revolution og Bajer

2017-2018 | Podcast, Skriverier

Fire revolutionære skikkelser samles i en bunker for at diskutere hvordan de kan starte en revolution i Danmark, og endelig få indsat et frit og lige demokrati, med øllen som midtpunkt. I løbet af deres diskussioner når de vidt omkring emnemæssigt — men så sandelig også fysisk og psykisk.

Ikke for at afsløre for meget (du bør høre det selv!), men de når at sidde fast i en hytte i Sverige, etablere kontakt til en udsendt medarbejder i Rusland (der ikke havde tænkt sig at tage til Rusland), og skabe en selvbevidst alkohoritme (en alkoholisk algoritme), der derefter skaber en robolution.

Podcasten er ovre for nu — men vender måske tilbage…

Abonner på podcasten her:

Smid et like for at få sidste nyt om podcasten:Revolution Og Bajer | Månegal Media

16 – Coronaspecial: Pandemi & Bajer

De fire revolutionære gutter genforenes endelig, efter lang tids social distancering. må det da være blevet tid til at få nogle bajer, høre hvad de hver især har haft gang i, og få planlagt den der revolution én gang for alle.

Men var der ikke noget med en eller anden sygdom? Hvad hed den, Cowi, Ronja, Conrad...? Nåh, det er da også så længe siden efterhånden... Tid til at drikke nogle sjusser af det samme glas, give håndtryk natten lang, og beklage os over maskeringsforbudet! (det er sgu også for galt, at man ikke må gå med maske i det offentlige rum...)

Find dig en kølig bajer, sæt dig i en semikomfortabel havestol, smæk benene i vejret, og lyt med på denne coronaspecial af alles yndlingspodcast, Revolution & Bajer. Og husk at bede din hund om at følge os på Instaface.

Alt det gode er på http://maanegal.dk/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

15 – Valgspecial: Revolution & Røde Aalborg

I anledningen af folketingsvalget har de revolutionære podcastere valgt at samles endnu en gang og optage et specialafsnit. De har ikke set hinanden siden de sidst optog, så det er jo en god undskyldning til at tage en bajer og en god politisk snak.

Men der viser sig at være sket meget siden de så hinanden sidst. Hvor de førhen var rørende enige om hvad der skulle til for at få ordnet landets problemer, er der nu nogle ret fundamentale uenigheder at spore. Viking har fundet en helt nu ideologisk grøft at sidde i. Olsen er blevet gyseligt centristisk. Og Dupont har helt vendt politik ryggen, og arbejder i stedet på at opstarte et Upolitisk Folkeparti. Det har han skrevet et rant om, som kan læses i sin fulde udgave her:
maanegal.dk/revolutionogbajer/15-upolitisk-folkeparti/

Men hvor er Storm henne? Og hvad med gruppens femte medlem, som de ikke har hørt fra længe og som måske er ved at forsvinde ned i sin undercover-identitet på den politiske scene?

Lyt til dette specialafsnit for at få alle svarene, og send det derefter videre til alle dem du kender, som mangler svar på noget her i livet. For denne podcast indeholder alle svarene!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

14 – Sigurds Saftige Stauder (Afsnit 371½)

Er du skør med stauder, pjattet med planter og rosenvild med rosenvand? Så skal du glæde dig!

I den spændende sæsonfinale af Revolution og Bajer giver vi ordet over til vores gode ven Sigurd og hans sindsoprivende stauder. Det bliver en dejlig og hyggelig omgang — fri for reaktionær samfundskritik, trodsige algoritmer og andre underligheder. Ikke noget af det, tak. Giv os stauder i stedet.

Tak for denne omgang!
Revolution og Bajer produceres af Månegal Media, et uafhængigt mediekollektiv. Vi har snart nye projekter klar, så hold øje med det og glæd jer...

Revolution Og Bajer | Månegal Media

13 – Salige er algoritmerne; for de skal arve jorden

Det går vildt for sig i bunkeren. Ingen er sikre i dette afsnit, hvor den revolutionære podcast tager en dramatisk drejning. Vi vil ikke spoile hvad der sker – men gør dig klar til en intens oplevelse.

Det anbefales at lytte til dette afsnit på gode høretelefoner eller højtalere, da det har en del lydeffekter og dramatisk musik komponeret specielt til lejligheden af Sigfred Nielsen. Du kan høre musikken for sig selv her, hvis du har lyst: maanegal.bandcamp.com/album/musik-fra-revolution-og-bajer

Det anbefales også at anbefale podcasten til dine venner, familie, naboer, kæledyr, tjenere, hjemmehjælpere, pizzabud, og andre du kommer i kontakt med i din dagligdag.

Læs afsnittets rants her: maanegal.dk/revolutionogbajer/13a-revolution-og-neurale-netvaerk/ og her: maanegal.dk/revolutionogbajer/13b-salige-er-algoritmerne-for-de-skal-arve-jorden/

Revolution Og Bajer | Månegal Media

12 – BONUS: Duponts guide til at holde en befolkning undertrykt i det 21. århundrede

Denne gang er der ikke et fuldblodigt afsnit af Revolution og Bajer.

Til gengæld disker Dupont op med et bonusafsnit, hvor han går i dybden med de teknikker, der bruges til at holde de store folkemasser passive, bedøvede og utilbøjelige til at begå oprør. Og til hvis nu der er nogle magthavere, der lytter med, så er den udlagt som en praktisk guide til at holde sin snaskede befolkningen under kontrol. Uden at afsløre for meget, så er vi allesammen fanget i de indsmigrende og vanedannende fælder…

Hvis rant’et er din yndlingsdel af podcasten, så er dette afsnit lige noget for dig. Hvis det er din mindst yndlingsdel, så bliver det her afsnit nok hårdt at komme igennem. Men giv det en chance alligevel!

Læs med i Duponts supersizede rant her (hvor du også kan se de mange kildehenvisninger): maanegal.dk/revolutionogbajer/12-guide-til-undertrykkelse

Lyt til afsnittet, og gå så ud fortæl alle du møder om den her podcast. Det vil de helt sikkert værdsætte.

Næste gang er hele den revolutionære flok tilbage i fuld sving, og der venter nogle store dramatiske udviklinger…

Revolution Og Bajer | Månegal Media

11 – Revolution og Shots

Hvordan får vi succesfuldt gennemført revolutionen? Spritstive og skidefulde, selvfølgelig!

Alkohol er nemlig ikke bare facilitatoren for den gode, demokratiske samtale – den har også historisk været katalysator for opstand og revolution, drivkraft for de væbnede styrker, og et magtmiddel for diktatorer. Det er med andre ord vigtigt at studere, respektere og værdsætte denne vidunderlige substans.

Dét er temaet for dette afsnit af podcasten, hvor der i dagens anledning ikke drikkes bajer, men shots – og mange af dem! Dupont giver i sit rant et kig på hvordan alkohol og magt har været forbundet gennem historien, mens Viking skænker op af vodka og andet godt, som han har medbragt fra sin tid i Rusland. Og mon ikke Olsen får kæmpet sig gennem en lille shots-anmeldelse?

Læs Duponts sprittede rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/11-shots-fired

Og som altid: Like, Subscribe, Share, Follow, og giv den gas på #SoMe! Sandelig, det er under de amerikanske profitmaksimerede teknologigianters gavmilde vinger at en ægte folkelig revolte må opstå! Tiden til at kaste med brosten er ovre – nu må der kastes med likes!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

10 – Hadets styrke

Det er hårde tider for den revolutionære flok. De har ingen øl, masser af tømmermænd, og Løkkes regime holder stadig det danske land i et klistret jerngreb. I sandhed, krisetid for revolutionære podcastere.

Men det lysner i det fjerne! Efter at have fundet nogle suspekte drikkevarer, og inspireret af nyt fra østfronten, udvikler Storm en ny strategi for at opnå revolutionen gennem et bloddryppende rant. Hans ord tænder en ny ild under kampen og udpeger en ny retning fremad. Er det gennem had, vi finder den nødvendige styrke? Læs Storms hadfyldte rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/10-had

For at underbygge de dramatiske udviklinger, der finder sted, er hele afsnittet beriget med et storslået soundtrack af Sigfred Nielsen, kompeneret specielt til lejligheden. Svulmende og militante orkestertoner hjælper revolutionen på vej i mål. Du kan høre musikken for sig selv her, hvis du har lyst: maanegal.bandcamp.com/album/musik-fra-revolution-og-bajer

Skynd dig at høre afsnittet! Hvad venter du på? Tilladelse fra Inger eller Pia?? Det er nu, du skal afvise den undertrykkende statsmagt og slutte dig til revolutionen ved at lytte til en podcast!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

9 – Tillid, kærlighed og livets saft

Der kan ikke være noget sløseri, når man vil starte en revolution. Alle skal være villige til at yde deres del, og man må være nådesløs i at skille sig af med uproduktive medlemmer. Det har Olsen og Dupont måttet erfaret, og de har taget nogle hårde beslutninger og sparket Viking og Storm ud. Resultatet er en strømlinet og fleksibel revolution. Den mest manøvredygtige i lang tid!

Vi kan love et afsnit af podcasten 100% fri for forstyrrende elementer og gøgl og spas — endelig er fokus på de kolde øl og den tørre politik, hvor det hører hjemme. Endelig kom der styr på foretagendet.

Apropos tidligere medlemmer af revolutionen, som man ikke kan stole på, handler dette afsnits rant om tillid. Læs det her: maanegal.dk/revolutionogbajer/9-tillid-kaerlighed-og-livets-saft

Så slap af, nyd livet og lyt til det nye afsnit af Revolution og Bajer! Smid et like på Facebook, og del det med dem du stoler på, dem du elsker, og dem du deler livets saft med!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

8 – Hvordan kommer vi populismen til livs?

I sidste afsnit af podcasten var de revolutionære gutter på lidt af en vild køretur, hvor de mødte en ny ven – før det hele fik en eksplosiv slutning. Lyt med på dette afsnit for at finde ud af hvor galt det gik. Uden at sige for meget, så er sagerne lidt ude af hak i dette afsnit, og især er én af de revolutionære kommet i en slem knibe…

Derudover drikkes der russisk øl, og det Anarkistiske Køkken er blevet til et decideret køkken. Og for første gang er det Olsen, der disker op med et bloddryppende rant. Han stiller spørgsmålet: Hvordan kommer vi populismen til livs? Det kan også læses her: maanegal.dk/revolutionogbajer/8-hvordan-kommer-vi-populismen-til-livs

Så tøv ikke! Skynd dig at høre de seneste nyt om den kommende revolution, før det undertrykkende danske regime lukker ned for kommunikationsmidlerne og slukker håbet om en bedre morgendag!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

7 – Roadtrip til det ydre højre

Med 140 km og 14 øl i timen kører det derudaf for de revolutionære værter i dette afsnit af Revolution og Bajer. Der sendes fra en bil tungt belæsset med øl og snaps, hvor det bliver opklaret hvor Olsen har været, og hvordan Viking har det efter være kommet i konflikt med en militant feminist. Snakken om den kommende røde revolution går højt. Men inden længe samler de en blaffer op, der viser sig at have nogle meget modsatrettede meninger om hvordan morgendagens Danmark bør tage sig ud. Denne debat ender på højst dramatisk vis.

I mellemtiden tager Storm en tur i Det Anarkistiske Køkken, og Dupont serverer et vredt rant om at de danske mainstream-medier giver alt for meget taletid til marginale bevægelser på det ydre højre. Får de på den måde meget mere kredibilitet end de fortjener? Rantet kan endvidere læses her: maanegal.dk/revolutionogbajer/7-nyheder-fra-den-ydre-hojrefloj

Lyt med på dette afsnit af podcasten, der tager dig med på et roadtrip ud i både det politiske og fysiske danske landskab. Der bliver kørt til grænsen og meget længere. Husk også at give et like på Facebook, så diverse diktatoriske regeringer kan høre om din støtte til en dansk revolution.

Revolution Og Bajer | Månegal Media

6 – Mænds Rettigheder

Er det i virkeligheden mændene, der er de undertrykte i samfundet i dag? Har kvinderne iscenesat en ondsindet konspiration for at overtage kontrollen og straffe de stakkels forsvarsløse mænd? Er røde piller sunde?

Der er sprængfarlige emner i spil i dette afsnit af Revolution og Bajer, hvor den gode Viking har set en spændende dokumentar og fået et helt nyt perspektiv på tilværelsen. Han forklarer hvordan kvinderne systematisk har frarøvet mændene alle deres rettigheder, og hvad deres onde motivationer for det hele er. Mens Olsen lader til at være forsvundet sporløst, forsøger Storm og Dupont at håndtere denne uventede nye side af Viking. Der melder sig imidlertid snart en markant og slagkraftig ny stemme i diskussionen…

Vikings rant er desværre for kontroversielt til at gengive i skriftlig form, så skynd dig at lytte til dette afsnit hvor der endelig er nogen der tør tale mændenes sag.

Og næste gang du spiser torsk med statsministeren, så husk at fortælle ham om denne fantastiske revolutionære podcast. (Du må også godt fortælle det til andre end statsministeren)

Revolution Og Bajer | Månegal Media

5 – YouTube og hvordan man disrupter demokratiet gennem idioti

Noget er ikke som det plejer at være i bunkeren.

I dette afsnit af podcasten diskuterer gruppen endnu engang hvordan Danmark har akut brug for en revolution. Men er de ved at miste grebet om den folkelige virkelighed?

Mens Olsen anmelder øl og Storm går grassat i køkkenet, så har Viking gravet dybt i internettets mulm og mørke, og han afslører de slibrige sandheder bag de Youtube-fænomener, som den danske ungdom nyder (på samme måde som en junkie nyder heroin). Der er store kapitalistiske kræfter bag, som med politiske reklamekroner i ryggen er ved at forme børnene i deres eget grådige billede. Var der nogen der sagde Disruption?!

Følg med mens Revolution og Bajer går hvor ingen andre gør, fordi det er et mærkeligt og tvivlsomt sted at gå hen. Lyt til seneste afsnit — du vil aldrig blive den samme igen! Og huske at smide et like, dele på sociale medier, abonnere, følge, binge-watch’e, sponsorere, blive sponsoreret, give efter og adlyde, og frem for alt nyde din rolle som produktet i den fagre, post-faktuelle, neoliberale verdensorden.

Revolution Og Bajer | Månegal Media

4 – Krisesamfundet

Danmark er i krise! Europa er i krise! Verden er i krise! Alle er i krise!I dag er det den ene krise. Og når vi er blevet trætte af den i morgen, så er den næste krise klar til at gå i panik over. Vi lever simpelthen i et krisesamfund, hvor vi med mediernes hjælp hopper fra den ene livstruende krise til den næste.

Lyt til dette afsnit af Revolution og Bajer, hvis du vil høre hvad der i virkeligheden foregår — hvad medierne og magthaverne ikke vil have at du opdager! Hør med når Storm afslører hvordan man laver det ultimative skjold mod statsmagtens undertrykkende flammer, og når Olsen udråber intet mindre end Danmarks Bedste Øl — den mest folkelige øl. Du gætter aldrig hvilken en dét er!

Du kan læse Duponts rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/4-krisesamfundet

Lyt med og bliv inspireret til at generobre folkets magt… og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

3 – DR: Public Service, Propaganda eller Pengesluger

Med forhandlingen af et nyt medieforlig truende i kulissen, er det igen tid til at diskutere vores allesammens medielicensmodtager og hestetransportør DRs eksistensberettigelse. For der er jo utallige holdninger til hvad DR kan, skal, ikke kan og ikke skal. Hvilken rolle spiller Danmarks Radio for det danske samfund, og hvad skal licensen gå til?

I dette afsnit af Revolution og Bajer spørger vi om DR er Public Service, Propaganda eller bare Pengesluger, og vi diskuterer hvad vi synes DRs fremtid bør være. Det involverer muligvis en hel masse aluminium. Olsen disker op med en anmeldelse af afsnittets øl, denne gang leveret af Ølfabrikken, og Storm tager det Anarkistiske Køkken med ud i den Anarkistiske Garage. Han har nemlig fået nallerne i nogle daggamle nyheder, og endelig hørt om ubådssagen. Og hvor vi normale mennesker hørte en morbid drabssag, øjnede Storm et hobbyprojekt.

Du kan læse Duponts rant om DR her: maanegal.dk/revolutionogbajer/3-dr

Lyt med, og find ud af hvem af de revolutionære værter, der betaler medielicens, og del podcasten med de af dine venner, som du stoler på!… Og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

2 – Stress

Føler du dig stresset? Du er ikke alene. Faktisk ender nærmest alle i dagens Danmark jo med at blive drevet ud i stress, fordi vi presses til konstant at skulle præstere, finde et (nyt) job, der måske slet ikke findes, og hele tiden at være “på”. Men hvad gør alt dette stressmageri egentlig ved samfundet?

Denne problematik diskuterer vi i dette afsnit af Revolution og Bajer, hvor vi også dykker dybere ned i Dupont, Olsen, Storm og Vikings fortid og uddannelsesmæssige baggrund. Olsen anmelder Afsnittets Øl, en Kronenbourg 1664, og Storm tager os med på en sprængfarlig tur i Det Anarkistiske Køkken.

Du kan læse Vikings rant om stress her: maanegal.dk/revolutionogbajer/2-stress

Del denne podcast med de af dine kammerater, der sympatiserer med revolutionstanken!

… Og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

1 – Hvem Skal Finansiere Folkets Revolution?

Vi er midt i en informationskrig, hvor milliardærer og fjendtlige nationer kaster store beløb efter at oversvømme os med falske nyheder og tvivlsomme politiske budskaber. 

Men hvordan skal Folkets Revolution, baseret på demokrati og forståelse, kunne hamle op med dette sansebombardement? Hvem skal finansiere modstandskampen i den store informationskrig?

Det diskuteres i dette afsnit af Revolution og Bajer, hvor de revolutionstørstige værter Dupont, Olsen, Storm og Viking også anmelder Afsnittets Øl og tager et kig ind i Det Anarkistiske Køkken. Læs Duponts rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/1-hvem-skal-finansiere-folkets-revolution

Knap en bajer op, læn dig tilbage og lyt med — og bliv opildnet til kamp mod de undertrykkende magter!

… Og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

0 – Introduktion

Danmarks mest revolutionære og bajerglade podcast sparkes i gang med dette korte, indledende afsnit.

Mød værterne Dupont, Olsen, Storm og Viking, og lyt med mens de begynder at afdække alt hvad der er galt i det danske samfund og hvad der skal til for at ordne det. (Svaret er revolution. Og bajer.)

Revolution Og Bajer | Månegal Media

Smagsprøve på serien (trailer)

Det her er en lille forsmag på hvad der venter, når først du dykker ned i den gakkede, øllede og politisk opildnende podcast Revolution og Bajer. Hør et par små uddrag af nogle af seriens (mange) højdepunkter — og se frem til alle dem, som ikke er taget med her!

Vi har lavet denne trailer for at kunne give nye lyttere en bedre idé om hvad der venter længere inde i podcasten. For den starter nemlig relativt sobert og normalt — i hvert fald i forhold til hvor den ender henne! Det involverer svenske sex-kulte, alkoholiske algoritmer og hele verdens skæbne.

Del gerne denne smagsprøve med kammerater, der sympatiserer med den berusede revolution. Og kig også forbi vores side på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution og Bajer produceres af Månegal Media, et lille uafhængigt mediekollektiv, der laver underholdende, absurde og oplysende projekter. Se mere på maanegal.dk

En lille smagsprøve…

Få forsmag på hvad der venter, når først du dykker ned i denne gakkede, øllede og politisk opildnende podcast. Den starter relativt sobert og normalt — i hvert fald i forhold til hvor den ender henne! Det involverer svenske sex-kulte, alkoholiske algoritmer og hele verdens skæbne.

Smagsprøve på serien (trailer)

Revolution Og Bajer | Månegal Media
Revolution og Bajer
Smagsprøve på serien (trailer)
Loading
/

Den Lille Lilla

I løbet af podcasten fremføres en række nedskrevne oplæg — eller ‘rants’ — fra de revolutionære værter, om forskellige politiske, ideologiske og samfundsmæssige problematikker. Selvom det ofte bliver vredt, spydigt og selvhøjtideligt, har de dog generelt kildelisten i orden.

Til sammen udgør disse rants manifestet Den Lille Lilla, der beskriver hvordan morgendagens Danmark skal se ud — når først den folkelige og øllede revolution er ført ud i livet. Læs manifestet her.

Hør musikken

Podcasten gør løbende brug af musik komponeret specielt til lejligheden af Månegals Sigfred Nielsen. Dette omfatter alt fra et roterende line-up af intro-jingles til intens filmisk underlægningsmusik i de senere afsnit.

Fordi det kan være svært at høre alle detaljerne i selve afsnittene — og fordi vi er ret stolte af musikken — præsenteres her det officielle Revolution og Bajer Soundtrack Album. Kan downloades gratis på Bandcamp.