Revolution og Bajer

Revolution og Bajer

2017-2018 | Podcast, Skriverier

Fire revolutionære skikkelser samles i en bunker for at diskutere hvordan de kan starte en revolution i Danmark, og endelig få indsat et frit og lige demokrati, med øllen som midtpunkt. I løbet af deres diskussioner når de vidt omkring emnemæssigt — men så sandelig også fysisk og psykisk.

Ikke for at afsløre for meget (du bør høre det selv!), men de når at sidde fast i en hytte i Sverige, etablere kontakt til en udsendt medarbejder i Rusland (der ikke havde tænkt sig at tage til Rusland), og skabe en selvbevidst alkohoritme (en alkoholisk algoritme), der derefter skaber en robolution.

Podcasten er ovre for nu — men vender måske tilbage…

Abonner på podcasten her:

Smid et like for at få sidste nyt om podcasten:Revolution Og Bajer | Månegal Media

15 – Valgspecial: Revolution & Røde Aalborg

I anledningen af folketingsvalget har de revolutionære podcastere valgt at samles endnu en gang og optage et specialafsnit. De har ikke set hinanden siden de sidst optog, så det er jo en god undskyldning til at tage en bajer og en god politisk snak.

Men der viser sig at være sket meget siden de så hinanden sidst. Hvor de førhen var rørende enige om hvad der skulle til for at få ordnet landets problemer, er der nu nogle ret fundamentale uenigheder at spore. Viking har fundet en helt nu ideologisk grøft at sidde i. Olsen er blevet gyseligt centristisk. Og Dupont har helt vendt politik ryggen, og arbejder i stedet på at opstarte et Upolitisk Folkeparti. Det har han skrevet et rant om, som kan læses i sin fulde udgave her:
maanegal.dk/revolutionogbajer/15-upolitisk-folkeparti/

Men hvor er Storm henne? Og hvad med gruppens femte medlem, som de ikke har hørt fra længe og som måske er ved at forsvinde ned i sin undercover-identitet på den politiske scene?

Lyt til dette specialafsnit for at få alle svarene, og send det derefter videre til alle dem du kender, som mangler svar på noget her i livet. For denne podcast indeholder alle svarene!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

14 – Sigurds Saftige Stauder (Afsnit 371½)

Er du skør med stauder, pjattet med planter og rosenvild med rosenvand? Så skal du glæde dig!

I den spændende sæsonfinale af Revolution og Bajer giver vi ordet over til vores gode ven Sigurd og hans sindsoprivende stauder. Det bliver en dejlig og hyggelig omgang — fri for reaktionær samfundskritik, trodsige algoritmer og andre underligheder. Ikke noget af det, tak. Giv os stauder i stedet.

Tak for denne omgang!
Revolution og Bajer produceres af Månegal Media, et uafhængigt mediekollektiv. Vi har snart nye projekter klar, så hold øje med det og glæd jer...

Revolution Og Bajer | Månegal Media

13 – Salige er algoritmerne; for de skal arve jorden

Det går vildt for sig i bunkeren. Ingen er sikre i dette afsnit, hvor den revolutionære podcast tager en dramatisk drejning. Vi vil ikke spoile hvad der sker – men gør dig klar til en intens oplevelse.

Det anbefales at lytte til dette afsnit på gode høretelefoner eller højtalere, da det har en del lydeffekter og dramatisk musik komponeret specielt til lejligheden af Sigfred Nielsen. Du kan høre musikken for sig selv her, hvis du har lyst: maanegal.bandcamp.com/album/musik-fra-revolution-og-bajer

Det anbefales også at anbefale podcasten til dine venner, familie, naboer, kæledyr, tjenere, hjemmehjælpere, pizzabud, og andre du kommer i kontakt med i din dagligdag.

Læs afsnittets rants her: maanegal.dk/revolutionogbajer/13a-revolution-og-neurale-netvaerk/ og her: maanegal.dk/revolutionogbajer/13b-salige-er-algoritmerne-for-de-skal-arve-jorden/

Revolution Og Bajer | Månegal Media

12 – BONUS: Duponts guide til at holde en befolkning undertrykt i det 21. århundrede

Denne gang er der ikke et fuldblodigt afsnit af Revolution og Bajer.

Til gengæld disker Dupont op med et bonusafsnit, hvor han går i dybden med de teknikker, der bruges til at holde de store folkemasser passive, bedøvede og utilbøjelige til at begå oprør. Og til hvis nu der er nogle magthavere, der lytter med, så er den udlagt som en praktisk guide til at holde sin snaskede befolkningen under kontrol. Uden at afsløre for meget, så er vi allesammen fanget i de indsmigrende og vanedannende fælder…

Hvis rant’et er din yndlingsdel af podcasten, så er dette afsnit lige noget for dig. Hvis det er din mindst yndlingsdel, så bliver det her afsnit nok hårdt at komme igennem. Men giv det en chance alligevel!

Læs med i Duponts supersizede rant her (hvor du også kan se de mange kildehenvisninger): maanegal.dk/revolutionogbajer/12-guide-til-undertrykkelse

Lyt til afsnittet, og gå så ud fortæl alle du møder om den her podcast. Det vil de helt sikkert værdsætte.

Næste gang er hele den revolutionære flok tilbage i fuld sving, og der venter nogle store dramatiske udviklinger…

Revolution Og Bajer | Månegal Media

11 – Revolution og Shots

Hvordan får vi succesfuldt gennemført revolutionen? Spritstive og skidefulde, selvfølgelig!

Alkohol er nemlig ikke bare facilitatoren for den gode, demokratiske samtale – den har også historisk været katalysator for opstand og revolution, drivkraft for de væbnede styrker, og et magtmiddel for diktatorer. Det er med andre ord vigtigt at studere, respektere og værdsætte denne vidunderlige substans.

Dét er temaet for dette afsnit af podcasten, hvor der i dagens anledning ikke drikkes bajer, men shots – og mange af dem! Dupont giver i sit rant et kig på hvordan alkohol og magt har været forbundet gennem historien, mens Viking skænker op af vodka og andet godt, som han har medbragt fra sin tid i Rusland. Og mon ikke Olsen får kæmpet sig gennem en lille shots-anmeldelse?

Læs Duponts sprittede rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/11-shots-fired

Og som altid: Like, Subscribe, Share, Follow, og giv den gas på #SoMe! Sandelig, det er under de amerikanske profitmaksimerede teknologigianters gavmilde vinger at en ægte folkelig revolte må opstå! Tiden til at kaste med brosten er ovre – nu må der kastes med likes!

Revolution Og Bajer | Månegal Media

10 – Hadets styrke

Det er hårde tider for den revolutionære flok. De har ingen øl, masser af tømmermænd, og Løkkes regime holder stadig det danske land i et klistret jerngreb. I sandhed, krisetid for revolutionære podcastere.

Men det lysner i det fjerne! Efter at have fundet nogle suspekte drikkevarer, og inspireret af nyt fra østfronten, udvikler Storm en ny strategi for at opnå revolutionen gennem et bloddryppende rant. Hans ord tænder en ny ild under kampen og udpeger en ny retning fremad. Er det gennem had, vi finder den nødvendige styrke? Læs Storms hadfyldte rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/10-had

For at underbygge de dramatiske udviklinger, der finder sted, er hele afsnittet beriget med et storslået soundtrack af Sigfred Nielsen, kompeneret specielt til lejligheden. Svulmende og militante orkestertoner hjælper revolutionen på vej i mål. Du kan høre musikken for sig selv her, hvis du har lyst: maanegal.bandcamp.com/album/musik-fra-revolution-og-bajer

Skynd dig at høre afsnittet! Hvad venter du på? Tilladelse fra Inger eller Pia?? Det er nu, du skal afvise den undertrykkende statsmagt og slutte dig til revolutionen ved at lytte til en podcast!

En lille smagsprøve…

Få forsmag på hvad der venter, når først du dykker ned i denne gakkede, øllede og politisk opildnende podcast. Den starter relativt sobert og normalt — i hvert fald i forhold til hvor den ender henne! Det involverer svenske sex-kulte, alkoholiske algoritmer og hele verdens skæbne.

Den Lille Lilla

I løbet af podcasten fremføres en række nedskrevne oplæg — eller ‘rants’ — fra de revolutionære værter, om forskellige politiske, ideologiske og samfundsmæssige problematikker. Selvom det ofte bliver vredt, spydigt og selvhøjtideligt, har de dog generelt kildelisten i orden.

Til sammen udgør disse rants manifestet Den Lille Lilla, der beskriver hvordan morgendagens Danmark skal se ud — når først den folkelige og øllede revolution er ført ud i livet. Læs manifestet her.

Hør musikken

Podcasten gør løbende brug af musik komponeret specielt til lejligheden af Månegals Sigfred Nielsen. Dette omfatter alt fra et roterende line-up af intro-jingles til intens filmisk underlægningsmusik i de senere afsnit.

Fordi det kan være svært at høre alle detaljerne i selve afsnittene — og fordi vi er ret stolte af musikken — præsenteres her det officielle Revolution og Bajer Soundtrack Album. Kan downloades gratis på Bandcamp.