Transmissioner fra Månebasen

Sigfred Læser Sigfred — igen

Ingen efterspurgte det, og alligevel skete det: Månegal Medias “hit”-podcast Sigfred Læser Sigfred er genopstået til en sæson 2.

Men Sigfred har ikke fundet flere tekster af den Store Sigfred Nielsen, eller andre Sigfred Nielsen’er, så nu er præmissen udvidet til tekster af hvem som helst, der hedder Sigfred.

Han vil bevæge sig gennem en perlerække af obskure, oversete og med vilje glemte tekster af diverse Sigfred’er, som han vil læse højt og berige med spontane kommentarer af mere eller mindre underholdende karakter. Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til en god gang “slow podcasting” fra Danmarks Kedeligste Podcast™. Lige hvad der skal til for at hjælpe os gennem den lange, mørke vintertid.

Lyt med hver torsdag på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred, Spotify, eller andre podcast-steder fra i dag og indtil Sigfred ikke gider mere…

Med Duponterne i Danmarks uhyggeligste forlystelsespark

The Traveling Duponts er tilbage, og har været en tur i det forladte sommerland Fun Park Fyn — kendt som “Danmarks uhyggeligste forlystelsespark”. For at komme derind måtte de risikere bøder, løbe fra biler og spise frokost i et tjørnekrat…

Se mere fra The Traveling Duponts

https://www.youtube.com/watch?v=jhcCCDgYpkI

“Revolution og Bajer” kommer hjem

Revolution og Bajer fylder to år!

I den anledning har vi flyttet podcasten til vores egen hjemmeside – maanegal.dk

Vi har også remastered alle afsnit og forbedret lydkvaliteten. Det kan især høres på afsnit 10 og 13, hvor balancen mellem snak og musik er blevet skarpere.

Så hvis du er i humør til en omgang gakket og legesyg politisk satire fran 2017-2018, kan høre eller genhøre Danmarks mest revolutionære (og bajerglade) podcast på maanegal.dk/revolutionogbajer

Ny Podcast: “Sigfred Læser Sigfred”

Over sommeren 2019, og måske efteråret med, præsenterer Månegal Media Danmarks måske kedeligste podcast.

Sigfred Nielsen har opdaget at der i 1970 var en (anden) Sigfred Nielsen, der udgav en bog på 55 sider med titlen “Tak og Farvel”. Den har han selvfølgelig købt, men før han åbnede pakken valgte han at skrive sig egen bog på 55 sider med titlen “Farvel og Tak”, sat i 1970. Først da han var færdig måtte han finde ud af, hvad i alverden, den ældre bog går ud på.

I denne podcast læser han begge bøger højt og kommer med kommentarer og betragtninger. Han begynder med den anden Sigfred Nielsens bog, som han læser for første gang her.

Der er med andre ord lagt op til en hæsblæsende og intens podcast.

Følg med på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og de andre steder hvor podcasts findes

Månegal Media tager ansvaret for den fiktive karakter “Rasmus Paludan”

Pressemeddelelse udsendt til de danske medier:

Rasmus Paludan og hans højreekstremistiske parti Stram Kurs har i den seneste tid indtaget en dominerende plads i det danske mediebillede. Hans markante og konfronterende adfærd har, sammen med hans racismedømte synspunkter, sat hele den politiske debat i relief.

Efter mange års tiltagende højredrejning indenfor flygtninge- og invandrerdebatten, er hele det politiske spektrum blevet kuppet højre om af denne farverige person, Rasmus Paludan, og hans hadske udtalelser, hans lange forhistorie af domme og problematiske sager, og hans karakteristiske sprogbrug og væremåde.

Hvis han virker for karikeret til at være sand, er det fordi han er det.

Månegal Media tager nu ansvaret for Paludan, og afslører at hele hans karriere som debattør, YouTuber og nu politiker har været et koordineret mediestunt fra begyndelsen. “Rasmus Paludan”, som vi kender ham, er en fiktiv konstruktion, omhyggeligt tilrettelagt og opført.

Projektets formål har været at udstille dansk politiks sårbarhed overfor yderliggående og ekstremistiske bevægelser, og mediernes tendens til at give farverige og provokerende stemmer taletid.

“Rasmus har gjort det godt i rollen som en ekstremistisk udgave af sig selv,” udtaler Kaare Olsen, kommunikationschef i Månegal Media. “Måske for godt. Det bliver spændende at se hvor meget der skal til, før han kan vende tilbage til den ‘pæne’ del af samfundet og leve et normalt liv igen.”

Den 10. juni, efter resultaterne af folketingsvalget er blevet fremlagt og diskuteret i medierne, vil Rasmus Paludan træde frem til en pressekonference. Her vil han officielt afsløre skuespillet og opløse partiet Stram Kurs. Han vil give et mindre antal personlige interviews til velrenommerede nyhedsmedier og derefter trække sig tilbage som offentlig person.

Månegal Media er en uafhængig dansk medievirksomhed, der specialiserer sig i performance art, satire med udfordrende perspektiver og meningsdannende debatarrangementer.

Den smarte nye side for Tegnedreng Records

Så er der nyt fra Månegal Media. Vi lancerer faktisk en helt ny underside, dedikeret til vores fiktive rap-gruppe Tegnedreng Records.

For dette projekt var meget mere end bare lækre beats og smadrede rim. Det var også en multimedieroman, fremført ‘live’ på de sociale medier som en slags performance art-stykke. Der var en nøje udtænkt fortælling i projektets forløb, men den har altid været svær at se, fordi de sociale mediers tidslinjer er så utilregnelige.

Men nu præsenteres hele historien, med helt nye fortællende mellemsektioner, i sin reneste form, så den kan læses som den roman, den altid var. Og så er der oven i købet et løbende kommentarspor fra projektets bagmand, Sigfred Nielsen, der giver et indblik i tankerne bag sangene og historiens hændelser. Der er også et indeks over al musikken, og for første gang bliver sangteksterne gjort tilgængelige i nedskrevet form.

Den nye side for Tegnedreng Records er en indgang til projektet, et arkiv over alle udgivelserne, og en måde at opleve hele historien – både fiktionen, og hændelserne bag kulisserne.

Du skylder dig selv at sætte lidt tid til side og tage på en absurd og underholdende tur med Hobros største rap-crew, mens de kører den vilde burgøjserstil, hænger ud i Adelgade med Grev Ingolf, sniffer coke og knalder damer, og satser alt på berømmelsen, der måske for altid vil være udenfor deres rækkevidde.

Læs historien — hør musikken — udforsk universet — alt sammen på tegnedreng.maanegal.dk

Projektet “Klart Kendt” tilføjet

Så er vores dokumentarfilm Fuck dig, jeg er Klart Kendt fra 2017 blevet tilføjet til hjemmesiden, sammen med musikken der er blevet udgivet under navnet Klart Kendt.

Så hvis du har en time til halvanden tilovers, så se eller gense de dramatiske begivenheder der ledte til skabelsen af det "klassiske" og "gode" nummer Ukulele på det hele.

Det sker på maanegal.dk/klartkendt

Og som altid: Fuck dig -- jeg er Klart Kendt.

Ny podcast fra Månegal: Fraggle Shrugged

Så har vi skudt en ny podcast i gang!

Henrik Viking og Sigfred Nielsen har kastet sig over et forrykt projekt: de vil læse den mere end 1000 sider lange roman Atlas Shrugged, der består af lige dele ophidsede kapitalistiske brandtaler, slesk romance og diskussioner af jernbanevedligeholdelse. Alt sammen leveret med Ayn Rands dybt selvforelskede sprogbrug.

For at der også skal være lidt substans, ser de for hvert kapitel af bogen også et afsnit af Fraggle Rock – en Muppet-baseret tv-serie fra 80’erne. Gennem livlige diskussioner prøver de analysere sig frem til hvad de to værker siger om hinanden, og afdække alle de skjulte forbindelser mellem dem.

Hvad er magtfordelingen i Fragglernes samfund? Hvor mange af Rands ultraliberalistiske opstød lyder mest som noget en hånddukke ville finde på at sige? Og er der måske i virkeligheden Fraggler på spil i romanens snørklede mysterieplot? Alt det, og meget mere, vil podcasten dække.

Den bliver snart tilgængelig på iTunes, Spotify og andre sjove steder hvor pods castes. Indtil da finder du den på vores hjemmeside. Vi har valgt at lave den på engelsk, så hele verden kan grine af vores lidelser mens vi tygger os igennem den ubegribeligt lange bog.

Der kommer nye afsnit af Fraggle Shrugged hver anden uge. Lyt til det indledende afsnit, der introducerer konceptet, og abonnér for at få de nye afsnit så snart de udkommer – alt sammen på https://maanegal.dk/fraggleshrugged/

Hjemmesiden er i luften!

Så har Månegal Media fået en hjemmeside, hvor dejlige folk -- som dig -- kan få et overblik over hvad vi har lavet, hvem vi er, og dykke ned i vores finurlige produktioner.

Kig dig omkring, og find noget spændende at spilde din allerede knappe tid på!

Hjemmesiden er stadig under udvikling, så udseende og funktionalitet vil ændre sig lidt løbende