Revolution og Bajer

Revolution og Bajer

2017-2018 | Podcast, Skriverier

Fire revolutionære skikkelser samles i en bunker for at diskutere hvordan de kan starte en revolution i Danmark, og endelig få indsat et frit og lige demokrati, med øllen som midtpunkt. I løbet af deres diskussioner når de vidt omkring emnemæssigt — men så sandelig også fysisk og psykisk.

Ikke for at afsløre for meget (du bør høre det selv!), men de når at sidde fast i en hytte i Sverige, etablere kontakt til en udsendt medarbejder i Rusland (der ikke havde tænkt sig at tage til Rusland), og skabe en selvbevidst alkohoritme (en alkoholisk algoritme), der derefter skaber en robolution.

Podcasten er ovre for nu — men vender måske tilbage…

Abonner på podcasten her:

Smid et like for at få sidste nyt om podcasten:Revolution Og Bajer | Månegal Media

Smagsprøve på serien (trailer)

Det her er en lille forsmag på hvad der venter, når først du dykker ned i den gakkede, øllede og politisk opildnende podcast Revolution og Bajer. Hør et par små uddrag af nogle af seriens (mange) højdepunkter — og se frem til alle dem, som ikke er taget med her!

Vi har lavet denne trailer for at kunne give nye lyttere en bedre idé om hvad der venter længere inde i podcasten. For den starter nemlig relativt sobert og normalt — i hvert fald i forhold til hvor den ender henne! Det involverer svenske sex-kulte, alkoholiske algoritmer og hele verdens skæbne.

Del gerne denne smagsprøve med kammerater, der sympatiserer med den berusede revolution. Og kig også forbi vores side på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution og Bajer produceres af Månegal Media, et lille uafhængigt mediekollektiv, der laver underholdende, absurde og oplysende projekter. Se mere på maanegal.dk

Revolution Og Bajer | Månegal Media

0 – Introduktion

Danmarks mest revolutionære og bajerglade podcast sparkes i gang med dette korte, indledende afsnit.

Mød værterne Dupont, Olsen, Storm og Viking, og lyt med mens de begynder at afdække alt hvad der er galt i det danske samfund og hvad der skal til for at ordne det. (Svaret er revolution. Og bajer.)

Revolution Og Bajer | Månegal Media

1 – Hvem Skal Finansiere Folkets Revolution?

Vi er midt i en informationskrig, hvor milliardærer og fjendtlige nationer kaster store beløb efter at oversvømme os med falske nyheder og tvivlsomme politiske budskaber. 

Men hvordan skal Folkets Revolution, baseret på demokrati og forståelse, kunne hamle op med dette sansebombardement? Hvem skal finansiere modstandskampen i den store informationskrig?

Det diskuteres i dette afsnit af Revolution og Bajer, hvor de revolutionstørstige værter Dupont, Olsen, Storm og Viking også anmelder Afsnittets Øl og tager et kig ind i Det Anarkistiske Køkken. Læs Duponts rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/1-hvem-skal-finansiere-folkets-revolution

Knap en bajer op, læn dig tilbage og lyt med — og bliv opildnet til kamp mod de undertrykkende magter!

… Og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

2 – Stress

Føler du dig stresset? Du er ikke alene. Faktisk ender nærmest alle i dagens Danmark jo med at blive drevet ud i stress, fordi vi presses til konstant at skulle præstere, finde et (nyt) job, der måske slet ikke findes, og hele tiden at være “på”. Men hvad gør alt dette stressmageri egentlig ved samfundet?

Denne problematik diskuterer vi i dette afsnit af Revolution og Bajer, hvor vi også dykker dybere ned i Dupont, Olsen, Storm og Vikings fortid og uddannelsesmæssige baggrund. Olsen anmelder Afsnittets Øl, en Kronenbourg 1664, og Storm tager os med på en sprængfarlig tur i Det Anarkistiske Køkken.

Du kan læse Vikings rant om stress her: maanegal.dk/revolutionogbajer/2-stress

Del denne podcast med de af dine kammerater, der sympatiserer med revolutionstanken!

… Og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

3 – DR: Public Service, Propaganda eller Pengesluger

Med forhandlingen af et nyt medieforlig truende i kulissen, er det igen tid til at diskutere vores allesammens medielicensmodtager og hestetransportør DRs eksistensberettigelse. For der er jo utallige holdninger til hvad DR kan, skal, ikke kan og ikke skal. Hvilken rolle spiller Danmarks Radio for det danske samfund, og hvad skal licensen gå til?

I dette afsnit af Revolution og Bajer spørger vi om DR er Public Service, Propaganda eller bare Pengesluger, og vi diskuterer hvad vi synes DRs fremtid bør være. Det involverer muligvis en hel masse aluminium. Olsen disker op med en anmeldelse af afsnittets øl, denne gang leveret af Ølfabrikken, og Storm tager det Anarkistiske Køkken med ud i den Anarkistiske Garage. Han har nemlig fået nallerne i nogle daggamle nyheder, og endelig hørt om ubådssagen. Og hvor vi normale mennesker hørte en morbid drabssag, øjnede Storm et hobbyprojekt.

Du kan læse Duponts rant om DR her: maanegal.dk/revolutionogbajer/3-dr

Lyt med, og find ud af hvem af de revolutionære værter, der betaler medielicens, og del podcasten med de af dine venner, som du stoler på!… Og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

Revolution Og Bajer | Månegal Media

4 – Krisesamfundet

Danmark er i krise! Europa er i krise! Verden er i krise! Alle er i krise!I dag er det den ene krise. Og når vi er blevet trætte af den i morgen, så er den næste krise klar til at gå i panik over. Vi lever simpelthen i et krisesamfund, hvor vi med mediernes hjælp hopper fra den ene livstruende krise til den næste.

Lyt til dette afsnit af Revolution og Bajer, hvis du vil høre hvad der i virkeligheden foregår — hvad medierne og magthaverne ikke vil have at du opdager! Hør med når Storm afslører hvordan man laver det ultimative skjold mod statsmagtens undertrykkende flammer, og når Olsen udråber intet mindre end Danmarks Bedste Øl — den mest folkelige øl. Du gætter aldrig hvilken en dét er!

Du kan læse Duponts rant her: maanegal.dk/revolutionogbajer/4-krisesamfundet

Lyt med og bliv inspireret til at generobre folkets magt… og husk at smide et Like på Facebook: facebook.com/revolutionogbajer

En lille smagsprøve…

Få forsmag på hvad der venter, når først du dykker ned i denne gakkede, øllede og politisk opildnende podcast. Den starter relativt sobert og normalt — i hvert fald i forhold til hvor den ender henne! Det involverer svenske sex-kulte, alkoholiske algoritmer og hele verdens skæbne.

Den Lille Lilla

I løbet af podcasten fremføres en række nedskrevne oplæg — eller ‘rants’ — fra de revolutionære værter, om forskellige politiske, ideologiske og samfundsmæssige problematikker. Selvom det ofte bliver vredt, spydigt og selvhøjtideligt, har de dog generelt kildelisten i orden.

Til sammen udgør disse rants manifestet Den Lille Lilla, der beskriver hvordan morgendagens Danmark skal se ud — når først den folkelige og øllede revolution er ført ud i livet. Læs manifestet her.

Hør musikken

Podcasten gør løbende brug af musik komponeret specielt til lejligheden af Månegals Sigfred Nielsen. Dette omfatter alt fra et roterende line-up af intro-jingles til intens filmisk underlægningsmusik i de senere afsnit.

Fordi det kan være svært at høre alle detaljerne i selve afsnittene — og fordi vi er ret stolte af musikken — præsenteres her det officielle Revolution og Bajer Soundtrack Album. Kan downloades gratis på Bandcamp.