Sigfred Læser Sigfred

Sigfred Læser Sigfred

2019 | Podcast, Skriverier

Måske Danmarks kedeligste podcast.

Sigfred Nielsen har opdaget at der i 1970 var en (anden) Sigfred Nielsen, der udgav en bog på 55 sider med titlen “Tak og Farvel”. Den har han selvfølgelig købt, men før han åbnede pakken valgte han at skrive sig egen bog på 55 sider med titlen “Farvel og Tak”, sat i 1970. Først da han var færdig måtte han finde ud af hvad i alverden den ældre bog går ud på.

I denne podcast læser han begge bøger højt og kommer med kommentarer og betragtninger. Han begynder med den anden Sigfred Nielsens bog, som han læser for første gang her.

Der er med andre ord lagt op til en hæsblæsende og intens podcast

Abonner på podcasten her:

Apple Podcasts kommer snart!Sigfred Læser Sigfred

1 – Vi starter med begyndelsen

Sigfred Nielsen har fundet en bog fra 1970, skrevet af Sigfred Nielsen, med titlen “Tak og Farvel”. Efter det er gået op for ham, at det ikke er ham der har skrevet den og glemt alt om det, træffer han en beslutning. Han køber den, men før han må se hvad bogen er, skal han skrive en bog selv, med samme titel og længde. I første afsnit af denne podcast fortæller han historien om denne tåbelige idé. I de følgende afsnit vil han læse den anden Sigfreds bog højt og kommentere løbende. Bagefter lægger han sit eget hoved på blokken, da han læser den bog, som han fik skrevet. Der er lagt op til en rolig og sikkert ret kedelig sommer-podcast.

Podcasten produceres af Månegal Media. Læs mere på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og tag et kig på vores andre firnulige projekter. Fx Fraggle Shrugged, hvor vi læser den kapitalistiske knaldroman Atlas Shrugged og holder den op ved siden af muppet-serien Fraggle Rock – og de har overraskende meget til fælles.

Sigfred Læser Sigfred

2 – Den “store” bog åbnes

Sigfred Nielsen sætter sig ned med bogen “Tak og Farvel” fra 1970 af en anden Sigfred Nielsen – et tidløst mesterværk, formoder han, indtil andet er bevist. I dette afsnit åbner han bogen, beskriver dens udseende og læser indledningen. Allerede fra denne kan man erfare meget om den Store Sigfred Nielsen, og dét gør den Lille Sigfred Nielsen (lille af signifikans, ikke af statur). Han spekulerer løbende på livet løs, og erkender hvor lidt han selv har opnået med sit liv set i forhold til sin mægtige navnebror. I næste afsnit begynder beretningen om dennes lange liv på arbejdsmarkedet for alvor.

Se billeder af bogen på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred/billeder-af-tak-og-farvel

Podcasten produceres af Månegal Media. Læs mere på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og tag et kig på vores andre firnulige projekter. Fx Revolution og Bajer, hvor en flok ræverøde øldrikkere mødes i en fugtig bunker for at planlægge en demokratisk revolution i det ellers så kapitalundertrykte Danmark. Det bliver måske mest ved den eksplosive satiriske snak, men de får da drukket nogle bajere og oplevet nogle utrolige eventyr.

Sigfred Læser Sigfred

3 – Fra lærling til rosinpropagandist

Sigfred Nielsen åbner atter bogen “Tak og Farvel” af den Store Sigfred Nielsen, og giver sig til at oplæse mandens “små oplevelser” fra det “pulveriserende liv” i “marken”. Det viser sig at være en beretning fuld af spænding, drama, romance, død og rosiner – alt hvad man kan ønske sig i en god bog. Tiden må vise om den bog, som den Lille Sigfred Nielsen (af signifikans, ikke statur) selv skrev forud for sin læsning af den Stores bog, på nogen måde kan leve op til alt det. I dette afsnit dækker vi de første ti år af Sigfred Nielsens arbejdsliv, fra 1918 til 1928.

Podcasten produceres af Månegal Media. Læs mere på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og tag et kig på vores andre firnulige projekter. Fx vores "Klart Kendt"-dokumentarfilm, hvor en flok unge mennesker, der ikke er ret gode til at lave rap-musik, mødes for at lave et stykke rap-musik, og det går nogenlunde så godt som man kan forestille sig.

Se billeder af bogen på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred/billeder-af-tak-og-farvel

Sigfred Læser Sigfred

4 – En handelsrejsendes muntre eventyr

Sigfred Nielsen læser videre i den Store Sigfred Nielsens store værk, den 55 sider lange “Tak og Farvel” fra 1970. Denne gang når vi frem til 1935, og på vejen får vi masser af mere eller mindre morsomme anekdoter, og lærer lidt af hvert om hvordan man kommer frem i verden. Vi er nu halvvejs igennem den store bog, men mon ikke der stadig er vilde og fantastiske eventyr forude i skildringen af den Store Sigfred Nielsens “pulveriserende liv” som “handelsomrejsende”.

Se billeder af bogen på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred/billeder-af-tak-og-farvel

Podcasten produceres af Månegal Media. Læs mere på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og tag et kig på vores andre firnulige projekter. Fx Tegnedreng Records, der på én gang både er en sjov opdigtet rap-gruppe med lækre beats og smadrede rim og en eksperimentel multimedieroman. Projektet har sin egen nydelige underside, hvor man let kan dykke ned i det gakkede univers.

Sigfred Læser Sigfred

5 – Der sættes vand over til en flæskeæggekage

Sigfred Nielsen læser videre i sin navnebrors vilde historie om sit vilde liv som handelsrejsende rosinbollepropagandist. Denne gang kaster den Store Sigfred Nielsen sig ud i at sælge rå kaffe – en ny udfordring, da han med egne ord på dette tidspunkt har “kun een streng på violinen (rosiner alene)”. Og som om dét ikke var slemt nok, så kommer de “fem forbandede år” hvor Danmark var besat af tysken. Det bliver dramatisk, men manden får også plads til en perlerække af små anekdoter, som han selv finder højst underholdende (men man skulle nok have været der). Med dette afsnit når vi fra 1935 frem til 1945. I det næste afsnit vil vi dække de sidste 25 år af hans "pulveriserende" arbejdsliv og nå frem til slutningen af den Store Sigfred Nielsens mesterværk “Tak og Farvel”.

Podcasten produceres af Månegal Media. Læs mere på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og tag et kig på vores andre firnulige projekter. Se billeder af bogen på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred/billeder-af-tak-og-farvel

Sigfred Læser Sigfred

6 – De sidste 25 år

Er den Store Sigfred Nielsen korrupt? Er han libertarianer? Føler han en uvilje mod grønne områder? Det er nogle af de spørgsmål som den Lille Sigfred Nielsen (ikke fysisk) må stille mens han bevæger sig gennem den sidste del af “Tak og Farvel”. I dette afsnit kommer det frem at den Store Sigfred Nielsen har været med til at forme det danske landskab, som vi kender det i dag – for han førte nemlig an i den heroiske indsats for at bringe den hollandske butikskæde Spar til landet. Og for dét skylder vi da manden en tak. For hvordan skulle vi ellers Spare penge? I de 25 år frem til hans fratrædelse i 1970 tilbringer han “en træls sommer” som sukkerroebonde, skærer ned på urentable kunder og giver sig til at sælge butikker. Det er med vemod og tøven at den Lille Sigfred Nielsen tager afsked med denne bog, og med rystende hånd at han gør sig klar til i næste afsnit at påbegynde oplæsningen af sin egen bog, “Farvel og Tak”.

Podcasten produceres af Månegal Media. Læs mere på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred og tag et kig på vores andre firnulige projekter. Se billeder af bogen på maanegal.dk/sigfredlaesersigfred/billeder-af-tak-og-farvel